Arhiepiscopia Timișoarei și Parohia Iosefin răspund rapid la nevoia de sprijin a spitalelor timișorene

Fundația Filantropia a Arhiepiscopiei Timișoarei și Parohia Iosefin au oferit materiale sanitare în valoare de 3.500 lei Spitalului Casa Austria, iar maicile de la Centrul eparhial au transformat 1.000 de metri de material în lenjerii de pat pentru Spitalul „Victor Babeș” și Spitalul Județean Timișoara. Donațiile au fost făcute luni și marți.

Casa Austria, unde sunt internați aproximativ 50 bolnavi de Covid-19, a solicitat luni sprijinul Arhiepiscopiei Timișoarei, care a răspuns rapid, oferind ajutor în aceeași zi, prin implicarea Fundației Filantropia și a Parohiei Iosefin.

Acestea au donat materiale sanitare în valoare de 3.500 de lei și au promis să revină în aceeași săptămână cu mai multe obiecte de strictă necesitate și aparatură medicală: termometru frontal, tensiometru și pulsoximetru.

Marți, la inițiativa Părintelui Mitropolit Ioan, Arhiepiscopia Timișoarei a oferit Spitalului „Victor Babeș” și Spitalului Județean Timișoara lenjerii de pat de unică folosință și alte materiale de protecție.

Acestea au fost confecționate de maicile de la Centrul eparhial din 1.000 de metri de material.

Cu doar o săptămână în urmă, maicile au confecționat peste noapte nu mai puțin de 2.600 de prosoape de unică folosință pentru secțiile de Terapie Intensivă ale acelorași spitale.

În perioada de urgență, Mitropolia Banatului a donat aproximativ 15 tone de alimente instituțiilor medicale și sociale din județul Timiș. Donațiile în materiale de protecție și igienico-sanitare continuă.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente