Arhiepiscopia Timișoarei: Conferințele Prepascale 2020 au ca temă pastorația părinților și copiilor

Arhiepiscopia Timișoarei și Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest din Timișoara organizează în Postul Mare seria de prelegeri „Conferințe Prepascale 2020”. Tema din acest an este „Pastorația părinților și copiilor – Responsabilități și provocări”.

Sub genericul „Conferințe Prepascale 2020”, Universitatea de Vest din Timișoara și parohiile din Arhiepiscopia Timișoarei vor găzdui mai multe conferințe pe tema familiei creștine și a creșterii copiilor în Biserică.

Acestea se vor desfășura între 12 martie și 9 aprilie și sunt inspirate de tema Anului omagial 2020 în Biserica Ortodoxă Română: pastorația părinților și copiilor.

Mitropolia Banatului a publicat pe site-ul oficial programul conferințelor:

  • 12 martie, ora 18:00, Mitropolie – trei familii de preoți vor vorbi pe tema „Familia preotului, în dialog la ceas de taină”: pr. Ionel și Rodica Popescu din Timișoara, pr. Ion și Oana Dragomir din Nevrincea și pr. Georgian și Rahela Popovici din Stamora Germană.
  • 19 martie, ora 18:00, la Universitatea de Vest din Timișoara (amfiteatrul A01) – diac. dr. Iosif Stancovici va susține o prelegere cu tema „Învățăturile lui Tobit către fiul lui, Tobie: un model vechitestamentar de redescoperire a sensului profund al paternității”.
  • 26 martie, ora 18:00, în sala Parohiei Timișoara Iosefin – pr. dr. Cezar M. Ungureanu va susține conferința „Ce lume vrem să lăsăm copiilor noștri? Elemente de dreptate intra- și inter-generațională”.
  • 2 aprilie, ora 18:00, la Universitatea de Vest din Timișoara (amfiteatrul A11) – va conferenția pr. Jan Nicolae pe tema „Intrarea Domnului în cetatea postmodernă și convertirea cuvintelor care post-esc”.
  • 9 aprilie 2020, ora 18:00, la Parohia Timișoara Zona Dacia – pr. conf. dr. Gavril Trifa va conferenția despre „Problematica familiei – implicații teologice și educaționale”.

Fiecare conferință va fi însoțită de imnuri adecvate perioadei Postului Mare în interpretarea Corului Facultății de Litere, Istorie și Teologie, dirijat de pr. drd. Laurian Popa.

Foto credit: Wikimedia Commons

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…