Arhiepiscopia Târgoviştei îşi premiază elevii olimpici

Nouăsprezece elevi din Arhiepiscopia Târgoviștei vor reprezenta județul Dâmbovița la etapele naționale ale Olimpiadelor pentru disciplina școlară Religie.

Elevii vor participa la:

  • Olimpiada Națională de Religie pentru Seminarii și Licee teologice, 26-30 aprilie 2022, Botoșani;
  • Olimpiada Națională de Religie, secțiunea Gimnaziu (clasele V-VIII), 27 aprilie – 1 mai 2022, Târgu Mureș;
  • Olimpiada Națională de Religie, secțiunea Liceu (clasele IX-XII), 27 aprilie – 1 mai 2022, Sibiu;
  • Olimpiada Națională Interdisciplinară (Religie – Limba și Literatura Română) „Cultură și spiritualitate românească”, secțiunea Gimnaziu (clasele V-VIII), 11-15 mai 2022, Putna;
  • Olimpiada Națională Interdisciplinară (Religie – Limba și Literatura Română) „Cultură și spiritualitate românească”, secțiunea Liceu (clasele IX-XII), 4-8 mai 2022, Baia Mare.

Mitropolitul Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, le va oferi celor 19 elevi participanţi, menţionaţi pe site-ul eparhial, o tabără de vară la Centrul cultural misionar al Arhiepiscopiei Târgoviștei de la Mănăstirea Peștera Ialomiței.

De asemenea, ei vor primi diplome și premii în cadrul ceremoniilor dedicate Sărbătorii Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, în zilele de 10 și 11 august 2022, dar și cărți de rugăciuni și un ajutor financiar pentru deplasarea la olimpiade.

După doi ani în care au fost anulate din cauza pandemiei, olimpiadele școlare pentru elevii din România s-au reluat în acest an.

Foto credit: Arhiepiscopia Târgoviştei

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente