Arhiepiscopia Târgoviştei a oferit 430.000 lei unităţilor de învăţământ din jud. Dâmboviţa

Arhiepiscopia Târgoviștei a oferit, în anul școlar 2017-2018, suma de 430.000 lei, unităților de învățământ din județul Dâmbovița, sub diferite forme, anunță Eparhia.

„Conștientă de rolul său educativ, filantropic și cultural, Arhiepiscopia Târgoviștei va continua și în acest an școlar sprijinirea financiară și materială a unităților școlare și a învățământului, în general” se menţionează în comunicatul de presă emis de Arhiepiscopia Târgoviştei.

În postarea de pe site-ul eparhial, se precizează că acest sprijin are ca scop „valorificarea relației Biserică-Familie-Școală și pentru creșterea calității actului educațional în școlile din județul Dâmbovița, în beneficiul tinerei generații, ca semn concret al implicării Bisericii Ortodoxe străbune în problemele concrete și urgente al comunității noastre”.

Totodată, oficialii Arhiepiscopiei au evidenţiat că la nivel național, valoarea totală a sprijinului oferit unităților de învățământ de cele 29 de eparhii ale Patriarhiei Române, în anul școlar trecut, se ridică la suma de 4.939.643,57 lei.

Foto credit: public domain

Comentarii Facebook


Știri recente