Arhiepiscopia Târgoviștei: 119.000 lei pentru tratamentul a două persoane suferinde

Arhiepiscopia Târgoviștei anunță sprijinul financiar oferit de preoții și credincioșii din eparhie pentru două persoane suferinde.

În urma colectei realizate în cele cinci protoierii, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Mitropolit onorific și Exarh patriarhal, s-a strâns suma de 119.000 lei.

Suma a fost oferită marți, 16 august 2022, unui copil și unui tânăr din județul Dâmbovița, ambii cu grave probleme de sănătate, pentru a urma tratamente de specialitate, a transmis Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.


La ora actuală, Biserica Ortodoxă este cel mai mare filantrop din punct de vedere al contribuţiei în domeniul social. Numai în 2021 suma investită de Biserica Ortodoxă Română în activităţi social-filantropice s-a ridicat la aproximativ 44 milioane euro.

În această sumă nu sunt cuprinse cheltuielile privind o mulțime de activităţi caritabile ale parohiilor şi mănăstirilor în favoarea bolnavilor, bătrânilor, copiilor și săracilor, care nu au fost cuantificate financiar şi, ca atare, nici raportate sistematic centrelor eparhiale.

Sursă foto: smartparents.sg

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…