Arhiepiscopia Sucevei: Un nou transport de ajutor umanitar a ajuns în Ucraina

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a organizat un nou transport de ajutor umanitar pentru victimele războiului din Ucraina.

Cele 11 mașini încărcate cu peste 30 de tone de alimente și produse de strictă necesitate au plecat și au ajuns în Ucraina, marți, 1 martie 2022, a declarat pentru Basilica.ro  Arhim. Iustin Tănase, Consilier eparhial la Sectorul de Asistență Socială și Medicală al Eparhiei Sucevei și Rădăuților.

Ajutorul a fost posibil datorită mobilizării ierarhilor, clericilor și credincioșilor din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților care au venit, prin donații, în sprijinul celor afectați de acest conflict militar.

Donații au fost oferite și de eparhii din țară și străinătate, precum și de la persoane fizice și juridice.

Anterior, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a sprijinit refugiaţii din Ucraina cu aproximativ 18 tone de alimente, obiecte de igienă şi pături.

Pentru a veni în ajutorul victimelor războiului, au fost organizate două puncte de permanenţă: unul în Vama Siret şi celălalt în Gara Burdujeni – Suceava.

În cele două locaţii amintite, refugiaţii primesc suport duhovnicesc, hrană, transport şi cazare 24h/24.

Pentru gestionarea donațiilor, au fost organizate la nivelul eparhiei patru puncte de colectare: la Așezământul de copii Sf. Ier. Leontie de la Rădăuți, Siret, Mănăstirea Sihăstria Putnei și la Fălticeni.

Cei care doresc să doneze, o pot face prin donații în conturile Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, cu mențiunea „Sprijin refugiați Ucraina”.

LEI: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014,
EURO: RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110

Ajutorul tău îl poți feri și pe platforma de sprijin a Patriarhiei Române.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente