Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a trimis un nou convoi umanitar în regiunea Cernăuți

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a trimis săptămâna trecută un nou convoi cu ajutoare umanitare destinate persoanelor refugiate din calea războiului în satele românești din regiunea Cernăuți.

În organizarea transportului au fost implicate parohiile din Protopopiatul Rădăuți, monahii de la Mănăstirea Putna și Sihăstria Putnei, voluntarii GlobalMedic și copiii de la Așezământul „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți”.

Ajutoarele au constat în produse alimentare neperisabile în valoare de 160.000 lei și au fost distribuite în centrele pentru refugiați din Ropcea, Ciudei, Cireș, Crasna Nouă, Crăsnișoara, Crasna, Pătrăuții de Jos și Pătrăuții de Sus.

De asemenea, o parte dintre ajutoare au fost transportate și în zonele grav afectate din Bucea și din regiunea Kievului.

Convoiul umanitar a fost încărcat în seara zile de 27 iunie, la punctul de colectare de la Așezământul „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți”.

În eforturile de sprijinire a poporului ucrainean, Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților i s-au alăturat și voluntarii de la GlobalMedic Canada.

Vezi mai multe informații despre acțiune pe site-ul eparhiei.

Foto credit: BucPress.eu

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente