Arhiepiscopia Sucevei are 500 de locuri de cazare pentru refugiați: Primii au ajuns joi la Mănăstirea Putna

Mănăstirile și parohiile din eparhia Sucevei și Rădăuților au amenajat peste 500 de locuri de cazare complet echipate în arhondaricele mănăstirilor, în case parohiale, în așezăminte sociale și în alte spații disponibile.

Începând din după-amiaza zilei de joi, Mănăstirea Putna a oferit masă și cazare refugiaților care i-au trecut pragul. În noaptea trecută au fost primite mai multe familii, dintre care unele și-au continuat drumul spre rudele aflate în diferite orașe.

De asemenea, arhiepiscopia a creat, din fonduri proprii, un stoc de apă și de produse alimentare destinate tuturor celor care intră în țară prin Vama Siret.

În Gara Burdujeni din Suceava, refugiații sunt ajutați de membrii Parohiei „Sf. M. Mc. Gheorghe” cu hrană și cuvinte de încurajare.

Numeroase mănăstiri și parohii au instituit centre de colectare de alimente și obiecte de necesitate: alimente neperisabile, lenjerii, pături, perne, saltele, produse de igienă.

Voluntarii Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS), clerici și enoriași ai parohiilor din apropierea punctului de frontieră Siret sunt implicați în distribuirea produselor colectate.

În eparhie a fost constituit un comitet de intervenție pentru situația refugiaților. Format din clerici ai Centrului Eparhial, protoierei, exarhi și coordonatori de voluntari, comitetul este coordonat de Arhim. Paraschiv Dabija, vicar administrativ.

La propunerea comitetului, s-a organizat un punct fix de asistență social-filantropică, unde se distribuie alimente, se oferă direcționare către locurile de cazare și informații privind călătoria pe teritoriul României.

Tot în acest punct este oferită asistență spirituală. Alături de voluntari, în centru vor fi permanent prezenți, în schimburi de câte șase ore, câte doi preoți, dintre care unul vorbitor de limbă ucraineană.

Toate acțiunile de sprijin ale eparhiei sunt realizate în strânsă colaborare cu autoritățile locale și cu instituțiile abilitate, comunicându-se în permanență ultimele informații de la fața locului.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților face apel către credincioși să sporească rugăciunea în aceste zile tensionate. Mai mult, cei care doresc să se alăture acestor acțiuni umanitare, sunt îndemnați să ia legătura cu preotul paroh sau să doneze în contul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Donează

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților
Cont: RO51RNCB0234037010910014
Banca: Banca Comercială Română
Detalii plată: Refugiați Ucraina

Vezi și:

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente