Arhiepiscopia Sucevei a organizat o acţiune de plantare la Moldoviţa

Mai mulţi tineri din localitatea Moldoviţa au participat luni la o acţiune de plantare organizată de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor în Ocolul Silvic Bucovina.

Tinerii au avut ocazia să înțeleagă mai bine modul în care este îngrijită pădurea, etapele de dezvoltare a pădurii, dar și importanța realizării lucrărilor de regenerare a pădurii.

Ing. Gheorghe Negură, șeful ocolului silvic Silva Bucovina, le-a vorbit despre modul de organizare a unui ocol silvic, precum și atribuțiile specifice fiecărui angajat al ocolului.

Acesta a precizat că paza pădurii este o activitate complexă care nu presupune strict pază, ci și ample acțiuni și lucrări de combatere a dăunătorilor, monitorizare și supraveghere continuă a stării de sănătate a pădurilor.

Părintele protopop Aurel Goraș, președintele Asociației unităților de cult proprietare de păduri din cadrul Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc, a prezentat tinerilor un istoric al pădurilor care înconjoară localitatea Moldovița, acestea fiind proprietatea Fondului Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei, fundație a Bisericii Ortodoxe din Bucovina care a îngrijit nu numai cele 192 mii ha de pădure, ci și multe alte proprietăți ale Bisericii Ortodoxe din Bucovina.

Traian Iliesi, primarul comunei Moldovița, s-a alăturat acțiunii organizate de către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, plantând alături de elevii din localitate.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Comentarii Facebook


Știri recente