Arhiepiscopia Sucevei a lansat o platformă online de ajutorare a refugiaților ucraineni

Pentru coordonarea inițiativelor de ajutorare a refugiaților ucraineni, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a lansat platforma interactivă unitipentrupace.ro.

Necesitatea unei astfel de platforme a fost identificată în cadrul unui comitet executiv al clericilor din Arhiepiscopie încă de la începutul conflictului militar din țara vecină din 24 februarie.

Platforma vine în sprijinul inițiativelor de ajutorare demarate deja de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților pentru o mai bună coordonare și transmitere a informațiilor.

„Prin intermediul platformei unitipentrupace.ro, cei care doresc să vină în ajutorul aproapelui pot ajuta financiar, pot dona alimente, găzdui sau transporta refugiați, dar se pot înscrie și ca voluntari”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei.

Patriarhia Română și Arhiepiscopia Iașilor utilizează, de asemenea, platforme online pentru coordonarea inițiativelor de sprijin acordat refugiaților ucraineni.


Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a fost alături de refugiații veniți în România și în Republica Moldova oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților / Irina Ursachi

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente