Arhiepiscopia Sibiului sprijină activitatea liturgică din Africa

Arhiepiscopia Sibiului, prin preoţii din Protopopiatul Sibiu, a oferit luni mai multe daruri membrilor delegaţiei Patriarhiei Alexandriei și a Întregii Africi care a participat la ITO 2018.

Părintele Ioan Coşa, protopopul de Sibiu, a menţionat că au fost oferite „35 de veșminte preoțești, obiecte de cult, cum ar fi sfinte vase, cădelnițe, cruci, dar și tămâie și alte daruri pentru a-i ajuta pe preoții din Patriarhia Alexandriei și a Întregii Africi în slujirea lor din comunități”.

„Bucuria preoților din această parte a lumii a fost foarte mare, iar preoții din Protopopiatul Sibiu sunt foarte mulțumiți că au avut posibilitatea să întindă o mână de ajutor fraților întru Hristos din Africa”, a adăugat protopopul de Sibiu.

Darurile au fost oferite la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, județul Brașov, unde oaspeții au avut posibilitatea să viziteze aşezământul monahal, să se roage și să cunoască mai multe despre spiritualitatea și tradițiile românești din Țara Făgărașului, potrivit site-ului oficial al Mitropoliei Ardealului.

Delegația a fost întâmpinată de Preasfințitul Părinte Ilarion Făgărășanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, care a transmis mesajul Mitropolitului Laurenţiu şi al preoţilor din Sibiu.

Foto Credit: Arhiepiscopia Sibiului

Comentarii Facebook


Știri recente