Arhiepiscopia Sibiului organizează o colectă pentru refugiații din Ucraina ajunși în România și Republica Moldova

Preoţii şi credincioşii din parohiile Arhiepiscopiei Sibiului organizează colecte de alimente şi bani pentru a sprijini refugiaţii ucraineni ajunşi în centrele de primire din nordul ţării şi din Republica Moldova.

Mitropolitul Laurențiu al Ardealului a transmis că ajutoarele în alimente şi bani vor fi aduse la Centrul mitropolitan din Sibiu, de unde vor fi trimise către zonele unde au fost primiţi refugiaţii.

„Preoţii şi credincioşii sunt îndemnaţi să colecteze alimente care se pot consuma oriunde, cum ar fi conserve, hrană pentru copii – lapte praf, biscuiţi, apă, dar nu alimente precum făină, zahăr sau ulei. Aceste daruri vor fi trimise prin Federaţia «Filantropia» a Patriarhiei Române către nordul ţării şi către Republica Moldova, unde sunt primiţi refugiaţii din Ucraina”, a explicat Părintele Adrian Roman, consilierul eparhial la sectorul social al arhiepiscopiei Sibiului.

Persoanele particulare din Sibiu se alătură eforturilor de sprijin. Două femei din Sibiu care au un apartament în regim hotelier s-au decis să renunțe la profit și să-l pună la dispoziția unei familii de refugiați pentru oricât timp va fi nevoie.

Mai mulți sibieni au donat deja haine, mâncare, produse de igienă, jucării pentru copii, informează publicația locală Turnul Sfatului.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților / Irina Ursachi

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente