Arhiepiscopia Sibiului: Conferințele preoțești au loc online. Invitați de seamă de peste hotare

Mai mulți ierarhi și clerici români de peste hotare, dar și din țară, vor fi invitați la conferințele preoțești ale Arhiepiscopiei Sibiului. Evenimentele vor avea loc online în perioada 14-16 iunie 2021 și sunt deschise publicului larg.

Tema conferințelor este „Pastorația românilor din diaspora”.

14 iunie

Luni, 14 iunie 2021, la conferința preoțească a protopopiatelor Sibiu, Avrig, Agnita, Mediaș și Săliște vor fi invitați:

  • PS Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, care va vorbi pe tema „Realități și provocări pastorale în diaspora italiană”.
  • Pr. Prof. Nicolae Dura din Viena care va vorbi despre „Pastorația românilor într-o comunitate istorică și provocările construirii unei biserici în capitala imperială de odinioară”.

La conferința de luni vor interveni: Pr. Dr. Dan Sima de la Parohia Rășinari, fost preot în Austria și bursier în Elveția și Pr. Florin Datcu de la Parohia Șura Mare II, fost preot în Spania.

Evenimentul va începe la ora 10.00 și va fi disponibil pe platforma Google Meet la următorul link.

15 iunie

Marți, 15 iunie, va avea loc conferința preoțească a protopopiatelor Brașov, Bran-Zărnești și Prejmer-Săcele unde vor fi invitați:

  • PS Sofronie, Episcopul Oradiei care va vorbi despre „Provocările unui episcop tânăr în pastorația românilor din Ungaria comparativ cu pastorația în zona de graniță”.
  • Pr. Prof. Dr. Viorel Ioniță din Geneva care va vorbi despre „Diaspora la nivel pan-ortodox”.
  • IPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului: „Pastorația românilor din Serbia de către episcopul de Caransebeș de odinioară”.

Vor interveni și: Pr. Dacian George Zuba de la Parohia „Buna Vestire”-Brașov, fost preot în Aix en Provence – Franța, Pr. Vincențiu Boriceanu de la Parohia Sânpetru III, fost preot în Insulele Canare.

Conferința va începe la ora 10.00 și va fi disponibilă pe platforma Google Meet la următorul link.

16 iunie

Ultima din această serie va fi conferința protopopiatelor Făgăraș și Rupea, miercuri, 16 iunie. Invitați:

  • PS Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei: „Realități și provocări pastorale în diaspora spaniolă”.
  • Pr. Conf. Dr. Patriciu Vlaicu din Bruxelles: „Diaspora ortodoxă. Perspectivă canonică”.

Va interveni la eveniment și Pr. Laurențiu Gheorghe Precup de la Parohia Berna, Elveția.

Conferința va începe la ora 10.00 și va fi disponibilă pe platforma Google Meet la următorul link.

Foto: arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

16 psalți români pe care trebuie să-i cunoști

Începuturile muzicii bizantine pe teritoriul țării noastre sunt strâns legate de apariția și răspândirea creștinismului. De-a lungul timpului, monahi, clerici sau mireni iubitori de Dumnezeu și de cânt au românit muzica psaltică și au lăsat…