Arhiepiscopia Romanului și Bacăului | Sprijin umanitar și medical intensificat pentru cei vulnerabili

Parohiile și organizațiile bisericești din Arhiepiscopie vor furniza, în perioada de instituire a stării de urgență la nivel național, sprijin concret pentru persoanele vulnerabile din eparhie: vârstnici, mame singure, femei însărcinate, familii numeroase, persoane în carantină.

Voluntarii vor colecta alimente neperisabile pe care apoi le vor redistribui sau le vor folosi pentru a oferi beneficiarilor pachete cu hrană caldă pregătită la cantinele sociale în condiții de maximă igienă.

Ei vor face cumpărături sau vor achita facturile la utilități pentru cei care nu pot ieși din casă. La telefonul anunțat se va oferi și consiliere.

Asociația Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja va transporta gratuit cu ambulanța vârstnici la care serviciul public de ambulanță nu poate ajunge.

Acțiunile de sprijin se vor desfășura în parteneriat cu asociațiile de locatari, cu direcțiile generale de asistență socială și cu inspectoratele locale pentru situații de urgență. În proiect vor fi cooptate hypermarketurile și companiile doritoare din cuprinsul eparhiei.

Nu vor lipsi nici activitățile educaționale online pentru tineri: cluburi de carte și vizionări de film pe teme pro-viață sau din istoria românească.

Cererile și ofertele de ajutor pot fi trimise la numărul de telefon 0749666581 (orele 08:00-18:00) și la adresa de email [email protected].

Activitățile fac parte din Proiectul social-filantropic și medical „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți!”, demarat la inițiativa Părintelui Arhiepiscop Ioachim.

Comentarii Facebook


Știri recente