Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și-a premiat olimpicii

A devenit o tradiție ca, în preajma încheierii cursurilor, elevii care s-au remarcat prin rezultatele excelente obținute la concursurile școlare să fie premiați de Biserică în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Potrivit site-ului oficial al Eparhiei, 31 elevi și 24 dascăli au fost premiați duminică, 19 mai 2019, la finalul Sfintei Liturghii oficiate de Arhiepiscopul Ioachim la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Bacău.

Ierarhul a oferit diplome de excelență și premii constând în cărți, icoane, dar și bani elevilor care au reprezentat judeţul Bacău, fiind medaliaţi la olimpiadele şi competiţiile naţionale pe discipline în anul şcolar 2018-2019.

„Parteneriatul dintre Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Inspectoratul Școlar Județean Bacău și Protopopiatul Bacău a făcut din aceste premieri o tradiție, expresie a respectului și prețuirii valorilor din învățământul băcăuan”, scrie Pr. Adrian Alexandrescu, inspector școlar pentru disciplina Religie, ISJ Bacău.

Părintele inspector amintește ca rod al acestei colaborări dintre Biserică și Școală proiectul eparhial „Lăsați copiii să vină la mine și nu-i opriți”.

Află mai multe detalii pe site-ul oficial al Eparhiei.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente