Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului | Se derulează programul „Păstrarea unui sens al vieții în cazul tinerilor bolnavi de cancerˮ

Program Eparhial Cancer

În Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului se derulează şi anul acesta programul programul eparhial: „Păstrarea unui sens al vieții în cazul tinerilor bolnavi de cancerˮ. Biserica îi sprijină pe tinerii care trec prin această dramă şi se roagă pentru însănătoşirea lor.

În data de 7 martie acest program a fost implementat în Parohia Frumușelu, comuna Glăvănești prin oficierea slujbei Agheasmei și a Tainei Sf. Maslu. Au slujit clericii din Cercul pastoral „Preot Enache Herescuˮ, Protoieria Sascut.

În omilia rostită cu acest prilej, protopopul Ioan Negoiță a transmis celor prezenți binecuvântări din partea IPS Ioachim, îndemnându-i la petrecerea acestei perioade a Postului Mare în duhul iubirii față de aproapele, după modelul Mântuitorului, fiecare străduindu-se să urce după puterile proprii, cât mai sus pe scara desăvârșirii.

Dovada incontestabilă a iubirii aproapelui fiind milostenia, cei prezenți au fost sfătuiți să sprijine după posibilități, familia copilului de grupă pregătitoare, Ursaru Maya din Sascut, bolnavă de cancer.

La final, doamnelor prezente li s-au transmis urări de sănătate și mântuire și îndemnul de a o avea ca model de viețuire creștină pe Maica Domnului, cu ocazia zilei de 8 Martie.


Programul eparhial „Păstrarea unui sens al vieții în cazul tinerilor bolnavi de cancerˮ vizează atât oferirea de consiliere duhovnicească, cât şi colectarea de fonduri pentru cei care se află în această grea suferinţă.

Foto credit: Public domain

 

Comentarii Facebook


Știri recente