Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului alături de persoanele afectate de inundaţii din Bacău

4000 de litri de apă au fost împărţite familiilor afectate de inundațiile din județul Bacău. De asemenea, cei care au avut de suferit din cauza intemperiilor naturii vor primi 200 de pâini făcute în Brutăria „Betleem” a Centrului eparhial de la Roman, informează site-ul oficial al Eparhiei Romanului şi Bacăului.

05

În urma ploilor torențiale și a inundațiilor care au afectat numeroase gospodării din județul Bacău, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a venit în sprijinul familiilor greu încercate oferindu-le ajutorul necesar pentru a depăși aceste momente grele.

„Am luat act cu îngrijorare de situațiile dificile prin care trec familiile credincioșilor noștri, afectate de inundațiile din unele zone ale județului Bacău. De aceea, la nivelul Centrului eparhial s-a dispus ajutorarea acestora, în primul rând prin oferirea de apă potabilă și pâine”, a declarat ÎPS Arhiepiscop Ioachim.

Astfel, 4000 de litri de apă potabilă au fost împărțiți de către reprezentanții Eparhiei Romanului și Bacăului, prin Protopopiatul Onești, familiilor din localitățile Cașin, Mănăstirea Cașin și Curița, care au avut de suferit.

„Numeroase gospodării sunt greu încercate în aceste momente, iar apa din fântâni nu mai este potabilă. De aceea, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, s-au împărțit patru tone de apă potabilă”, a explicat preotul Ioan Bârgăoanu, protopop de Onești.

De asemenea, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim va oferi celor care au avut de suferit din cauza intemperiilor naturii 200 de pâini făcute în Brutăria „Betleem” a Centrului eparhial de la Roman. 04

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente