Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului alături de cei afectaţi de inundaţii

Peste zece tone de alimente, produse electrocasnice şi îmbrăcăminte au fost dăruite miercuri, 8 iunie 2016, familiilor afectate de inundaţiile produse săptămâna trecută în satul Helegiu.  Acestea au fost strânse, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, de către parohiile din Protopopiatul Bacău.

Într-un timp scurt, de duminică şi până marţi, 7 iunie, ascultând îndemnul ierarhului, preoţii şi credincioşii s-au mobilizat pentru a veni în sprijinul semenilor greu încercaţi de vicisitudinile naturii. Înainte de a lua drumul către oamenii grav afectaţi de revărsarea apelor, rodul milosteniei şi generozităţii creştine a fost binecuvântat de ierarhul Eparhiei Romanului şi Bacăului, care a fost prezent la sediul Protoieriei Bacău, coordonând personal această impresionantă lucrare social-filantropică. De aici, sub organizarea preotului Costică Busuioc, protopop al Protopopiatului Bacău, tonele de ajutoare au ajuns în satul Helegiu, unde speranţa şi bucuria ajutorului primit au depăşit orice imaginaţie. Mai ales că familiile afectate de ploi au primit şi ajutoare constând în materiale de construcţie, achiziţionate din banii colectaţi în parohii, a precizat Pr. Constantin Gherasim din cadrul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

De asemenea, preotul Taraipan Constantin, slujitor de peste două decenii în parohia Helegiu, a mulţumit pentru ajutorul acordat:

„Mulțumesc Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în numele meu personal și al oamenilor din această localitate, pentru implicarea în ajutorarea familiilor afectate de inundații. Este un sprijin extraordinar. Gândiți-vă că, în timpul inundațiilor, în unele case apa a ajuns până la nivelul acoperișului. A fost foarte greu pentru acești oameni care, în marea lor majoritate, sunt pensionari, cu venituri mici”, a declarat preotul Taraipan Constantin.

Colecta pentru familiile sinistrate din zona Oneştiului va continua până mâine, 12 iunie 2016, în toate parohiile din cuprinsul Eparhiei Romanului şi Bacăului.

 

Comentarii Facebook


Știri recente