Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului a demarat Programul social „Întinde o mână și dă șansă vieții! Donează sânge!”

În 20 septembrie 2016 a avut loc ședința lunară a preoților din Protopopiatul Sascut. În cadrul acesteia, Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a demarat Programul Social Eparhial intitulat Întinde o mână și dă șansă vieții! Donează sânge!

Acest proiect se alătură campaniei naționale Donează sânge! Salvează o viaţă!, inițiată de Patriarhia Română în anul 2013 şi ajunsă acum la a XI-a ediție.

Proiectul are ca scop sensibilizarea şi conştientizarea populației cu privire la importanţa actului de donare a sângelui, în beneficiul persoanelor bolnave, dar și a sănătății personale.

Proiectul se va desfăşura pe două direcţii de acţiune:

  1. inițierea de campanii de informare a credincioșilor cu scopul de a atrage atenția asupra lipsei stocurilor de sânge atât de necesare transfuziei pentru persoanele bolnave și totodată de a demonstra și convinge populația asupra influenței pozitive a actului de donare a sângelui asupra sănătății donatorului.
  2. organizarea de campanii de donare a sângelui de către enoriași, în parohii din mediul urban și rural, mănăstiri din cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Sub genericul Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, se va evidenţia formarea spirituală a tinerilor şi a celorlalți membri ai comunității prin orientarea acestora spre dezvoltarea spiritului civic și de jertfă față de aproapele aflat în suferință, obiectiv ce se va împlini prin participarea la activitățile acestui program social.

Pentru succesul acestui program este necesar concursul comunităţilor locale, a preoţilor și membrilor comunităților parohiale de a solidariza cu persoanele bolnave. În acelaşi timp campaniile de promovare vor fi utile în sensibilizarea şi conştientizarea populației cu privire la importanţa actului de donare. Pentru aceasta, preoții vor expune la avizierul bisericii două afișe, unul de promovare a campaniei de donare de sânge și altul, care conține o serie de informații privind condițiile și etapele donării, documentele de identitate necesare, drepturile donatorului, beneficiile pentru organism etc., a precizat Pr. Ciuche Eugen-Ciprian, Consilierul Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Comentarii Facebook


Știri recente