Arhiepiscopia Romanului: De Crăciun, 4000 de copii au învăţat să daruiască

Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului a organizat un proiect filantropic în urma căruia peste 4.000 de copii din eparhie au învăţat să dăruiască, iar alţi 4.000 au primit cadouri cu prilejul Sărbătorii Naşterii Domnului.

Proiectul „Vrei să fii bun de Crăciun?” a fost lansat la începutul lunii noiembrie şi a avut scop dublu: atât filantropic, cât şi educaţional.

„Proiectul și-a propus inițial identificarea a minim 500 de  copii din mediile defavorizate de pe teritoriul întregii eparhii a Romanului și Bacăului, copii  ce urmau să primească de la semenii lor (copii de vârsta lor, cu posibilități financiare) cadoul mult visat, în ziua de Crăciun”, a precizat pr. Ilarion Mâţă, coordonatorul activităţii sociale.

Obiectivul iniţial a fost depăşit, deoarece „până la data de 29.12.2020 s-au strâns 4237 de scrisori sau desene din partea copilașilor mai puțin fericiți și tot atâtea cadouri de la copiii care au putut rupe din ceea ce li se cuvenea lor și au dăruit celor de aceeași vârstă ca și ei, la care exista posibilitatea să nu primească nimic sub bradul de Crăciun”.

Imagini de la distribuirea darurilor. Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Campania a fost posibilă prin implicarea directă a tuturor protopopiatelor si ONG – urilor eparhiei care au răspuns afirmativ iniţiativei Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și au identificat copiii din mediul defavorizat, dar și copiii care au dorit să ofere daruri.

Din totalul de 4237 cadouri, 2507 au fost strânse numai din Protopopiatul Bacău și distribuite copiilor din parohii, mai ales celor din mediul rural.

Concert caritabil

În cadrul programului filantropic a fost organizat şi un concert caritabil online intitulat „Ajutăm și Colindăm!”

„Acest eveniment s-a desfășurat în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, care a participat și colindat alături de celelalte cete de colindători din eparhie. Obiectivul principal al acestui concert de colinde tradiționale a fost unul caritabil, prin dorința Înaltpreasfințitului Ioachim de a oferi un sprijin financiar pentru doi copii cu probleme medicale severe din eparhia noastră, ce necesită tratamente oncologice și intervenții chirurgicale în străinătate”, a spus Pr. Ilarion Mâţă, consilier social Arhiepiscopia Romanului.

Pe lângă ajutorul oferit direct de ierarh, cei care au participat la evenimentul caritabil, în loc de bilet la concert, au oferit o suma de bani pentru a sprijini pe cei doi copii bolnavi, Vlad și Alexandru, și pe familiile lor, aflate într-o situație financiară critică.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente