Arhiepiscopia Râmnicului vine în ajutorul persoanelor dependente de alcool

Sectorul filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului a iniţiat, începând cu luna iulie 2020, un proiect social dedicat persoanelor aflate în situații de risc psiho-social, cauzate de alcoolism.

Proiectul, intitulat „Alcoolici anonimi-Vâlcea”, va fi derulat la biserica Parohiei Cetățuia din municipiul Râmnicu-Vâlcea.

Prima întâlnire va avea loc în data de 8 iulie, ora 17:00, iar cei care doresc să participe la aceste întâlniri, sunt rugați să se programeze la numărul de telefon 0754. 362. 449 (Iulian Popescu, coordonator).

„Scopul acestui proiect este să ofere sprijin săptămânal în recuperare pentru persoanele dependente de alcool din municipiul Râmnicu-Vâlcea şi judeţul Vâlcea, într-un mediu care încurajează susţinerea abstinenţei. Totodată, între obiectivele acestui proiect se află și prezentarea unor alternative sănătoase pentru petrecerea timpului liber”, a declarat Adriana Viorica Iancu, consilier eparhial -Arhiepiscopiei Râmnicului.

Dependenţa de alcool se află în strânsă legătură cu contextul personal, familial, social, economic, și anume diferite stări de criză prin care pot trece persoana în cauză, familia și societatea. Astfel, în contextul epidemiologic actual, din cauza suferinței sufletești, fizice, a anxietății sau nesiguranței locului de muncă, a fost înregistrată o medie mai mare a consumului de alcool.

„Reabilitarea psiho-socială oferită în cadrul acestui program nu va include terapie medicamentoasă, ci se va axa pe terapia de grup, în cadrul căreia fiecare beneficiar poate vorbi despre sentimentul de marginalizare sau alte stări sufletești prin care trece, beneficiază de experiența celorlalți, reînvață să se integreze într-un grup, conștientizând faptul că dependența de alcool este o boală și reușesc să dobândească încredere în abstinență, pe care o credea imposibilă”, a declarat Adriana Viorica Iancu.

Alcoolismul este o dependență foarte des întâlnită, cu foarte multe consecințe fizice și psihice atât asupra persoanei consumatoare, cât și asupra persoanelor din jur, mai ales din cauza violenței, agresivității sau producerii accidentelor de orice natură.

Sursa foto: Williamsville wellness

Comentarii Facebook


Știri recente