Arhiepiscopia Râmnicului: Centrul Doamna Maria Brâncoveanu a oferit daruri pentru 300 de copii

Centrul de Consiliere și Informare Doamna Maria Brâncoveanu al Arhiepiscopiei Râmnicului, care oferă sprijin pentru femei însărcinate și familii în dificultate, a oferit luna aceasta daruri pentru 300 de copii din familii vulnerabile social.

Proiectul filantropic s-a intitulat „Milostenie creștină în suflet de copil!” și a fost derulat în parteneriat cu Școala „Take Ionescu” din Râmnicu-Vâlcea. Copiii au primit dulciuri, rechizite, jucării și haine.

Proiectul și-a propus să ajute 300 de copii să petreacă sărbătorile Nașterii Domnului într-o stare de speranță și bucurie.

„În scopul cultivării și dezvoltării spiritului de solidaritate cu persoanele aflate în dificultate, am încercat să oferim un sprijin material și mai ales afectiv copiilor defavorizaţi din județul Vâlcea, pentru care, de multe ori, o nouă zi implică o luptă pentru supravieţuire”, a declarat Viorica-Adriana Iancu, Consilier social al Arhiepiscopiei Râmnicului și coordonatoarea Centrului „Doamna Maria Brâncoveanu”.

„Aducem mulțumire atât elevilor cât și tuturor cadrelor didactice ale Școlii Gimnaziale «Take Ionescu» implicate în buna desfășurare a acestui proiect, care a oferit elevilor ocazia de a face bine, de a înțelege că valoarea unei fapte poate schimba vieți”, a adăugat doamna preoteasă Viorica-Adriana Iancu.

„Elevii care frecventează unitatea noastră sunt foarte sensibili la nevoile celorlalți, la nevoile comunității, așa că s-au mobilizat exemplar și au contribuit la colectarea unei cantități impresionante de hăinuțe, încălțăminte și jucării”, a spus profesoara Florina Soare, Directoarea Școlii Gimnaziale „Take Ionescu”.

„Donând fiecare după posibilități, unii mai mult, alții mai puțin, dar din tot sufletul și cu multă bucurie, copiii au dat dovadă de generozitate și solidaritate”, a precizat Florina Soare.

Centrul de Consiliere și Informare „Doamna Maria Brâncoveanu” funcționează în curtea Paraclisului Arhiepiscopal Bunavestire din Râmnicu Vâlcea și își propune să sprijine mamele în criză de sarcină și familiile numeroase. A fost inaugurat anul acesta, de sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului.

Familia Sfântului Domnitor Constantin Brâncoveanu ocrotește mișcarea pro-viață din România. Sfântul domnitor martir și Doamna Marica, soția sa, au născut 11 copii. Sf. Constantin Brâncoveanu a fost ales patron al luptei pro-viață de poetul Ioan Alexandru și Părintele Nicolae Tănase în 1990, când au întemeiat mișcarea „Salvăm vieți – Pro Vita Brâncoveanu”.

Contact

Centrul de Consiliere și Informare „Doamna Maria Brâncoveanu”
Paraclisul Arhiepiscopal Bunavestire
Scuarul Mircea cel Bătrân nr. 1, Râmnicu Vâlcea
Tel.: 0734207681

Vezi și:

Foto credit: Centrul „Doamna Maria Brâncoveanu”

Comentarii Facebook


Știri recente