Arhiepiscopia Râmnicului: Ajutor material pentru rromii din Gura Văii

Rromii din comunitatea Gura Văii au primit în 19 ianuarie 2017 haine și alimente, informează site-ul oficial al Eparhiei Râmnicului.

Această acțiune socială este o continuare a programului de ajutorare inițiat de Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului de Catehizare a rromilor din Arhiepiscopia Râmnicului, și derulat în parteneriat cu Parohia Ostroveni din Râmnicu-Vâlcea.

Activitățile pe care le desfășurăm cu sprijinul Părintelui Protoiereu Ion Dincă și al credincioșilor Parohiei Ostroveni dorim să constituie un mijloc de ajutorare a familiilor din comunitățile rrome. Multe dintre acestea se confruntă în perioada de iarnă cu lipsa lemnelor pentru încălzirea locuințelor, a hainelor adecvate sau alimentației corespunzătoare. Vizitând aceste familii, la nivelul Biroului de Catehizare a rromilor căutăm să  identificăm modalități concrete de sprijinire a persoanelor care se confruntă cu boala sau să le asigurăm parte din cele necesare în perioada de iarnă, a precizat părintele Nicolae Dorin Buda.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente