Arhiepiscopia Râmnicului a oferit rechizite școlare elevilor romi defavorizați

Arhiepiscopia  Râmnicului a organizat în ziua de 11 septembrie o acțiune prin care au fost dăruite ghiozdane cu rechizite școlare elevilor romi proveniți din familii cu situație financiară precară în vederea prevenirii abandonului școlar.

Beneficiarii programului „Mirro ghiozdano – Ghiozdanul meu” organizat de Biroului Eparhial de Catehizare a rromilor au fost elevii rromi din localitațile Dăești, Ocnele Mari și Bujoreni, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei.

Proiectele cu caracter social și educativ își propun sprijinirea familiilor aflate în situații de risc social însă, în același timp, au și o componentă educativă.

În cadrul activităților desfășurate, Arhiepiscopia a identificat dificultăți în rândul copiilor romi în ceea ce privește lipsa rechizitelor, a alimentației și a îmbrăcămintei, lipsuri care conduc la absenteism și chiar abandon școlar.

Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului Eparhial de Catehizare a rromilor, a subliniat că „educaţia este un mijloc de rezolvare a problemelor individuale şi de grup, dar și o resursă importantă a modernizării şi dezvoltării acestei etnii”.

Pentru a diminua abandonul școlar Arhiepiscopia a dezvoltat proiecte sociale prin care inițiază o serie de dezbateri în rândul comunităților rrome privind importanța educației pentru dezvoltarea personală a copiilor.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente