Arhiepiscopia Ortodoxă Română din cele două Americi anunță a doua ediție a Olimpiadei de Religie

Arhiepiscopia Ortodoxă Română din cele două Americi anunță a doua ediție a Olimpiadei de Religie. Olimpiada de Religie reprezintă un concurs de excelență care se adresează copiilor cu aptitudini, înclinații și interese deosebite pentru Religie, din parohiile Arhiepiscopiei celor două Americi. Participarea la această olimpiadă este opțională și individuală, după cum informează romarch.org.

Copii, între 8-18 ani înscriși sau nu în programul Școlilor parohiale din această Eparhie, pot participa la olimpiadă la nivelul uneia dintre cele două categorii de vârstă. Prima categorie o reprezintă cea între vârstele 8-13 ani, iar a doua între 14-18 ani.

Olimpiada de Religie din 2011 va avea ca temă generală „Maica Domnului și tinerii în Biserică”. Etapa locală (parohie) va avea loc Duminică 20 martie 2011, Duminica a doua din Postul mare, iar etapa pe centru mitropolitan va avea loc în Duminica a cincea din Postul Mare, 10 aprilie 2011.

Tematica pentru olimpiadă, atât la etapa pe parohie cât și la cea metropolitană, este constituită din programa analitică pentru Școlile parohiale ale Arhiepiscopiei celor două Americi pentru anul școlar 2010/2011 septembrie – februarie inclusiv.

La etapa metropolitană, premiile I aduc participarea gratuită la tabăra de vară a Arhiepiscopiei din vara anului 2011. Fiecare parohie și centru metropolitan va avea un regulament precis cu precizări cu privire la desfășurarea Olimpiadei.

Comentarii Facebook


Știri recente