Arhiepiscopia Iaşilor oferă 28.000 lei sinistraţilor din Stejaru şi Farcaşa

Arhiepiscopia Iaşilor şi Protoieria Ceahlău sprijină financiar pe sinistraţii din Stejaru şi Farcaşa. Arhiepiscopia a alocat suma de 20.000 lei, iar Protoieria Ceahlău a oferit 8.000 lei pentru ajutorarea celor care nu au scăpat de furia apelor.

După cum a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica pr. protoiereu Ionel Cuţuhan, o parte din sume au fost dăruite deja familiilor grav afectate de inundaţii, urmând ca în cursul zilei de mâine să primească ajutorul financiar şi celelalte persoane sinistrate.

Deşi aproximativ 60% dintre gospodăriile din Stejaru şi Farcaşa au fost lovite de viitură, ajutorul financiar a fost distribuit, în urma unei anchete sociale, celor care au suferit pagube materiale majore.

În funţie de gravitatea situaţiei a fost acordată suma de 1000, respectiv 2000 lei, a precizat părintele protoiereu evidenţind că este vorba de 20 de familii aflate într-o situaţie critică.

Inundaţiile au cauzat pagube materiale enorme pentru cei din Stejaru şi Farcaşa. Foto credit: protoieria Ceahlău

Pe lângă acest ajutor financiar, familiilor sinistrate le-au fost oferite alimente şi apă potabilă, iar 12 voluntari din cadrul protoieriei au ajutat la îndepărtarea molozului din gospodăriile afectate de revărsarea apelor.

De asemenea, Arhiepiscopia Iaşilor a demarat o colectă pe raza protoieriei Ceahlău, urmând ca apoi să ajute şi la reconstruirea caselor distruse de cataclism.

„Am vorbit cu toţi preoţii din protoierie ca acolo unde este posibilitatea să contribuim cu materiale de construcţie, să ajutăm efectiv ca în cel mai scurt timp să îi vedem în casele lor. Există un caz mai urgent, deoarece una dintre familiile sinistrate nu are cum să locuiască în casa respectivă şi trebuie să refacem urgent imobilul”, a precizat pr. Protoiereu.

În judeţul Neamţ, din cele 46 localităţi lovite de inundaţii, 430 de oameni au fost evacuaţi, iar peste 100 de case au fost distruse de ape. Un om a murit, iar multe drumuri comunale şi judeţene au fost rupte de puhoaiele revărsate.

Foto credit: Protoieria Ceahlău

Comentarii Facebook


Știri recente