Arhiepiscopia Iașilor: Mitropolitul Teofan a participat la o dezbatere despre misiunea în comunitățile de romi

Preoți, teologi și intelectuali din comunitatea romilor și nu numai s-au întrunit în perioada 14-16 iunie la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț pentru a dezbate pe tema „Misiunea Bisericii Ortodoxe Române în comunitățile de romi”. Evenimentul, organizat de Arhiepiscopia Iașilor, a beneficiat de prezența Părintelui Mitropolit Teofan.

La întrunire au mai participat Arhim. Nicodim Petre, consilier al Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor, Părintele Alexandru Baciu, referent la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, și cercetătorul Mirel Bănică de la Institutul de Istorie Orală al Academiei Române.

„Sunt recunoscător Bunului Dumnezeu că am reîntâlnit oameni dragi sufletului meu și am cunoscut oameni noi, autentici ancorați în adevăr. Mulțumesc Înaltpreasfințitului Părinte Teofan că a binecuvântat și susținut lucrarea aceasta”, a transmis pe Facebook Părintele Alexandru Baciu, unul dintre organizatori.

La evenimentul desfășurat între 14 și 16 iunie 2022 la Seminarul Mănăstirii Neamț au participat clerici și sociologi romi și ne-romi, Foto: Facebook / Alexandru Baciu

Unul dintre participanți, Părintele Crăciun Ioan Lăcătuș, a transmis mulțumiri organizatorilor.

„Împreună cu gradul ridicat de profesionalism în organizarea și abordarea științifică a problematicii rome, am regăsit părintească și frățească dragoste autentic ortodoxă. Faptul că ne avem împreună sufletește prin rugăciune am toată nădejde să dospească un aluat bun, spre Slava lui Dumnezeu și mântuirea multor suflete.”

Asociația Ortodoxă Social-Misionar-Culturală pentru rromi „Sfântul Moise Arapul (Etiopianul)” a Arhiepiscopiei Clujului, Vadului şi Feleacului, coordonată de Părintele Crăciun Ioan Lăcătuș, a desfășurat în anii trecuți un parteneriat cu Arhiepiscopia Iașilor, care a avut ca scop transferul de bune practici în pastorația comunităților de romi.

Cercetătorul Mirel Bănică de la Institutul de Istorie Orală al Academiei Române (foto, centru) a participat la evenimentul din 14-16 iunie 2022. Foto: Facebook / Alexandru Baciu

Departamentul Minorități din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor a mai organizat anul aceasta o conferință despre pastorația romilor în contextul Zilei Dezrobirii Romilor.

Foto credit: Facebook / Alexandru Baciu

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente