Arhiepiscopia Iașilor: Întâlnirea preoților din Departamentul Pro Vita a avut loc la Mănăstirea Zosin

La Mănăstirea Zosin din județul Botoșani a avut loc marți întâlnirea de lucru bianuală a preoților responsabili cu activitatea Pro Vita din cadrul protopopiatelor Arhiepiscopiei Iașilor.

Evenimentul a fost organizat de Departamentul Pro Vita al Sectorului de Misiune și s-a bucurat de prezența și sfătuirea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Obiectivele întâlnirii au reprezentat evaluarea activității fiecărui birou Pro Vita din cuprinsul eparhiei și stabilirea unor noi priorități misionare pentru anul în curs.

Întrunirea a fost precedată de slujba Sfintei Liturghii, oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, alături de soborul preoților participanți, și a continuat cu două sesiuni de discuții și planificare.

În cadrul primei sesiuni, Părinte Mitropolit Teofan a subliniat, importanța deschiderii și cooptării în desfășurarea activităților Pro Vita din teritoriu a tuturor persoanelor interesate de acest subiect, fie clerici, fie laici.

O altă idee subliniată de Înaltpreasfinția Sa a fost necesitatea unirii activităților misionare cu un mod de viață adâncit în rugăciune și exemplu personal pozitiv.

Misiunea Provita

Pro Vita Iași este un departament al Sectorului de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor care funcționează din anul 2011 și are ca misiune salvarea, protejarea și îmbunătățirea vieții.

Proiectele principale se concentrează în jurul informării și consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort și sprijinirea familiilor cu mulți copiii.

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul oficial, pe pagina de Facebook Pro Vita Iași și la numărul verde 0800 800 116, disponibil 24 din 24 de ore pentru femeile sau familiile care se confruntă cu o sarcină neașteptată și au nevoie de sprijin.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente