Arhiepiscopia Iaşilor: 700 tineri în tabăra de la Nemţişor

700 de tieri în tabăra de la Nemţişor

Joi, 20 iulie 2017, începe în Poiana Nemțișor, din vecinătatea Mănăstirii Neamț, cea de-a VIII–a ediție a Adunării Tinerilor Creștini Ortodocși din Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Evenimentul este organizat de Departamentul de Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor în colaborare cu Asociația Tineretul Ortodox Român (ATOR), informează doxologia.ro.

Tabăra reprezintă, pentru tinerii din Arhiepiscopie și nu numai, o oportunitate de a se cunoaște, de a se apropia de Biserică, de a înțelege spiritualitatea din zona noastră. La această ediție sunt aşteptaţi să participe 700 de tineri. Invitatul special al întâlnirii este Preasfințitul Macarie Drăgoi, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord.

Considerăm că investiția în tineri este mai importantă decât orice altceva, iar unindu-ne forțele pentru a face ceva pentru tineri putem spera la rezultate în toate domeniile. Tinerii sunt cei care dau viață oricărei activități organizate pentru ei. Așadar, ne propunem să le oferim cât mai multe șanse de a-și dezvolta potențialul și de a-și pune darurile în lucrare, a precizat Diana Siminciuc, Departamentul de Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor.

Întâlnirea de la Nemțișor se va desfășura pe parcursul a patru zile, de joi până duminică, iar în programul acesteia se regăsesc: Sfânta Liturghie zilnică, sesiuni de discuții pe grupe, conferințe, activități sportive, momente artistice pregătite de participanți, parada steagurilor aparținând parohiilor și filialelor ATOR și ASCOR participante, un foc de tabără.

Ne bucurăm că foarte mulți preoți au înțeles valoarea tinerilor și darurile pe care Dumnezeu le-a sădit în ei și, totodată, greutățile pe care aceștia le întâmpină în perioada acestor ani. Este încurajator faptul că preoții au hotărât să le întindă o mână de ajutor, să se implice în activități pentru a nu-i lăsa pe tinerii din parohiile lor să se rătăcească, a spus Diana Siminciuc.

Tema centrală a întâlnirii din acest an este Cum învățăm curajul de a cunoaște Adevărul?

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente