Arhiepiscopia Dunării de Jos | Patriarhul Justinian a fost evocat la Galaţi

IPS Casian conferinţă galaţi 2

În Aula Magna a Universităţii „Dunărea de Jos” din  Galaţi a avut loc vineri, 24 martie 2017, conferinţa intitulată Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor ortodoxiei în timpul comunismului.

Alocuţiunea a fost susţinută de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Evenimentul a fost dedicat împlinirii a 40 de ani de la trecerea la cele veşnice a Patriarhului Justinian.

Părintele Arhiepiscop a evidenţiat, în cuvinte alese, şi a ilustrat cu imagini şi documente personalitatea, slujirea jertfelnică şi moştenirea spiritual-eclesială a Patriarhului Justinian, care în ciuda tuturor dificultăţilor create de regimul ateu al timpului, în cei 29 de ani de patriarhat, a ridicat mult prestigiul Ortodoxiei româneşti în lumea creştină, a transmis pr. Gabriel Molocea, Consilier Mass Media al Eparhiei.

Chiriarhul Dunării de Jos a subliniat şi jertfelnicia unor ierarhi, monahi, preoţi şi mireni care au mărturisit şi apărat credinţa creştină ortodoxă în timpul regimului comunist.

În cadrul conferinţei, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a anunţat că în toate bisericile și mănăstirile din eparhie, în cadrul Sfintei Liturghii, va fi pomenit duminica aceasta adormitul întru fericire Patriarhul Justinian.

Cel de-al treilea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române a trecut la cele veşnice în data de 26 martie 1977. A fost înmormântat în cadrul Mănăstirii Radu Vodă din Bucureşti.

116 ani de la nașterea Patriarhului Justinian Marina – Basilica.ro

Acum 116 ani, în data de 22 februarie, s-a născut vrednicul de pomenire Patriarhul Justinian Marina, în satul Suiești din județul Vâlcea. Al treilea Patriarh al României a avut o activitate importantă în apărarea și afirmarea ortodoxiei românești în vremuri grele. Anul 2017 a fost declarat Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al Apărătorilor Ortodoxiei în…

Comentarii Facebook


Știri recente