Arhiepiscopia Dunării de Jos oferă zilnic mâncare persoanelor fără adăpost, celor din carantină şi asistaţilor sociali

Ca măsură de prevenire a răspândirii infecţiei cu coronavirus, persoanele fără adăpost din Galaţi şi Brăila au fost cazate de autorităţile locale la Centrele de Găzduire în Regim de Urgenţă. Hrana zilnică a acestor persoane este susţinută de Arhiepiscopia Dunării de jos prin intermediul parohiilor din cele două judeţe.

„O astfel de activitate s-a desfăşura astăzi (ieri – n.r.), la orele prânzului, în municipiul Brăila, unde Cantina socială din cadrul parohiei Naşterea Domnului a pregătit hrana caldă şi a oferit-o celor 60 de persoane fără adăpost din municipiu. Parohia brăileană desfăşoară zilnic această activitate în perioada epidemiei”, a transmis pr. Rareş Bucur, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.

De asemenea, 8 aşezăminte sociale parohiale din municipiul Brăila oferă hrană zilnic celor 329 de asistaţi aflaţi în evidenţe, prin deplasarea voluntarilor cu alimente la casele lor.

De sărbătoarea Bunei Vestiri, maicile de la Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” au oferit pachete cu articole de igienă şi cărţi religioase celor 117 persoane aflate în carantină instituţionalizată într-un centru amenajat în staţiunea brăileană Lacu Sărat.

„Darurile au fost preluate de personalul desemnat pentru îngrijirea şi asigurarea condiţiilor de carantină, conform normelor legale în vigoare”, a precizat pr. Rareş Bucur.

Cele 117 persoane aflate în centrul de carantină din Lacu Sărat sunt muncitori ai Şantierului Naval Vard din Brăila, aduşi în ţară din Italia, pe 21 martie, cu o cursă specială TAROM, informează Agerpres.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente