Arhiepiscopia Dunării de Jos facilitează accesul la educație pentru copiii din mediul rural prin intermediul tabletelor

Arhiepiscopia Dunării de Jos facilitează accesul la educație pentru copiii din mediul rural, oferindu-le acestora tablete cu internet preplătit.

În cadrul parteneriatului dintre Biserică și Școală, Protoieria Galați a achiziționat 30 de tablete electronice pentru a fi oferite elevilor din mai multe parohii din județele Galaţi și Brăila.

O parte dintre aceste tablete au fost oferite joi la sediul Protoieriei Covurlui elevilor care provin din familii cu mulți copii și cu posibilități materiale reduse din parohiile rurale ale acestui protopopiat.

Acțiunea a fost organizată cu ocazia începerii noului an școlar 2020-2021.

Tablete oferite au încorporate cartele cu abonament de internet, achitat pentru o perioadă de 2 ani, care îi va ajuta pe copii să participe alături de ceilalți colegi la cursurile online.

Valoarea acestor daruri oferite de preoții Protopopiatului Galați este de 10.000 de lei.

„Această activitate filantropică constituie un dar frățesc din partea preoților, oferit cu toată dragostea elevilor plini de entuziasm, energie și nerăbdători pentru a fi în comuniune și comunicare cu profesorii și colegii lor”, au transmis reprezentanţii Eparhiei Dunării de Jos.

Anul acesta, la inițiativa Arhiepiscopului Casian, programul social-filantropic eparhial prin care se oferă elevilor ghiozdane, rechizite şcolare și tablete electronice se va desfăşura pe tot parcursul lunii septembrie prin implicarea parohiilor şi a unităţilor de învăţământ.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente