Arhiepiscopia Dunării de Jos dublează valoarea burselor pentru elevi

Arhiepiscopia Dunării de Jos a anunţat sâmbătă că în 2021 are ca proiect dublarea valorii burselor oferite elevilor.

Hotărârea a fost luată de Adunarea Eparhială în timpul şedinţei de lucru, care a avut loc în sala de conferinţe „Episcop Melchisedec Ştefănescu” a Centrului Eparhial.

Dintre proiectele stabilite pentru anul curent, amintim:

  • desfăşurarea de activităţi în cadul aşezămintelor bisericeşti, prin implicarea copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, a celor care sunt din familii monoparentale, precum şi a persoanelor vârstnice;
  • continuarea campaniilor socio-medicale „Sănătate pentru sate” şi „O picătură de sânge salvează o viaţă!”;
  • continuarea ajutorării vârstnicilor din mediul rural (ajutoare pentru spitalizare, medicamente sau întreţinere materială), în special a celor care au copiii plecaţi în străinătate sau nu au urmaşi.
  • organizarea unor echipe de profesori voluntari în mai multe centre din cuprinsul eparhiei pentru oferirea de meditaţii gratuite elevilor din clasele terminale în perioada care a rămas până la examenele naţionale, după modelul celor oferite elevilor seminarişti gălăţeni;
  • dezvoltarea de parteneriate cu alte instituţii medicale, şi nu numai, în vederea continuării iniţiativelor de susţinere a programelor socio-medicale în vreme de pandemie, sprijinirea persoanelor vulnerabile, în special a copiilor şi a vârstnicilor.

La şedinţa prezidată de Arhiepiscopul Casian au fost prezentat rapoartele de activitate pe anul 2020 ale sectoarelor Centrului Eparhial şi ale celorlalte subunităţi bisericeşti.

A fost subliniată implicarea Eparhiei în programele sociale, culturale şi educaţionale. Suma investită în aceste proiecte a fost de 6.862.403 de lei, având ca beneficiari 60.309 persoane, o parte dintre acestea fiind asistate în cele 48 de aşezăminte bisericeşti, sociale şi filantropice.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente