Arhiepiscopia Dunării de Jos alături de persoanele private de libertate

În Biserica Ortodoxă Română a fost sărbătorită sâmbătă, 16 ianuarie 2016, Cinstirea Lanţului Sfântului Apostol Petru. În acest context, la capela Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din incinta Penitenciarului Galaţi a fost oficiată slujba Sfintei Liturghii, după care Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat o slujbă de mulţumire, Acatistul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel şi rugăciunile speciale pentru cei aflaţi în închisori.

La momentul liturgic şi catehetic au participat 25 de persoane private temporar de libertate dar şi cadre ale acestei instituţii.

”Această sărbătoare”, a arătat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, „devine prilej de pelerinaj printre frații noștri creștini de la penitenciarele de la Galați și Brăila, și, mai ales de la penitenciarul pentru minori și tineri de la Thichilești. Ea are un sens profund spiritual… Sfânta Biserică ne invită să vedem, dincolo de lanțurile Sfântului Apostol Petru, legăturile noastre interioare care atârnă greu, ca niște lanțuri, pe sufletele, în mințile și gândurile noastre. Dar Domnul Hristos, Care ne dezleagă de erorile, de greșelile și păcatele noastre, ne arată de ce a spus tocmai Sfântului Apostol Petru: «Câte vei lega pe pământ vor fi legate și în cer, și câte vei dezlega pe pământ, vor fi dezlegate și în cer!» Să ajute Hristos Domnul să cadă și cele grele ale noastre prin rugăciune, prin lecturi folositoare, prin convorbiri duhovnicești și prin activități folositoare! Să dea Dumnezeu să fim liberi de rău și de păcate și aici, și pretutindeni, în viața noastră!”

Şi anul acesta, parohia gălăţeană Sf. Antonie cel Mare, prin implicarea membrilor Consiliului şi Comitetului parohial, a oferite deţinuţilor prezenţi la slujbă pachete cu alimente şi obiecte igienico-sanitare de primă necesitate.

Manifestări similare s-au desfăşurat şi la Penitenciarul pentru minori şi tineri din Tichileşti, judeţul Brăila şi la Penitenciarul din municipiul Brăila.

„În Arhiepiscopia Dunării de Jos, sărbătoarea închinată cinstirii lanţului Sfântului Apostol Petru reprezintă un bun prilej pentru consolidarea cooperării dintre parohii şi preoţii din slujirea socială, cu scopul de a se identifica noi modalităţi misionare care să vină în sprijinul catehizării şi ajutorării persoanelor private temporar de libertate. Numeroase sunt cazurile când preoţii de parohii vizitează deţinuţii proveniţi chiar din comunităţile parohiale pe care le păstoresc”, a precizat pr. Gabriel Molocea, Consilier Mass Media al Eparhiei.

În toate cele trei instituţii din Galaţi şi Brăila, persoanele private de libertate prezente la manifestări au primit pachete cu alimente, obiecte de primă necesitate, calendare, cărţi de rugăciune şi alte daruri de suflet.

Comentarii Facebook


Știri recente