Arhiepiscopia Dunării de Jos a oferit materiale igienico-sanitare unui spital suport Covid și centrelor sociale

Arhiepiscopia Dunării de Jos a oferit miercuri și vineri materiale sanitare unui spital suport Covid și centrelor sociale: dezinfectanți, mănuși chirurgicale și alte materiale pentru igienă și protecție. La acestea, reprezentanții eparhiei au adăugat și cărți de zidire sufletească.

Beneficiarii sunt pacienții internați sau veniți în ambulatoriu, personalul medical și auxiliar, dar și asistații din așezămintele sociale aflate în cuprinsul eparhiei Dunării de Jos, Galați și Brăila.

Miercuri, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Galați, spital suport Covid, au ajuns detergent, săpun lichid, mănuși chirurgicale, manșete și încălțăminte de protecție în valoare de 11.600 lei oferite de angajații Centrului Eparhial.

Aflat în prima linie în lupta cu noul coronavirus, acest spital are mare nevoie de orice fel de ajutor, având în vedere numărul mare de persoane infectate din ultima perioadă.

De asemenea, trei așezăminte sociale din Galați și Brăila au primit vineri dezinfectanți, săpun lichid, clor, pastă și periuțe de dinți în valoare de 12.000 lei. Acestea sunt Grădinița parohială „Familia” din Brăila, Centrul multifuncțional de servicii sociale „Speranțe pentru vârsta a treia” al Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din Galați și Așezământul socio-filantropic „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galați.

De la începutul perioadei de pandemie, Arhiepiscopia Dunării de Jos a donat și distribuit către unitățile medicale și așezămintele sociale, atât produse alimentare și materiale igienico-sanitare, cât și aparatură medicală.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente