Arhiepiscopia Dunării de Jos a găzduit cursurile de prim-ajutor oferite de Asociația Părinți Salvatori

Arhiepiscopia Dunării de Jos le-a pus la dispoziție Centrul Filantropic „Sf. Vasile cel Mare” din Galați mirenilor care au invitat Asociația Părinți Salvatori să susțină o serie de cursuri de prim-ajutor.

Vasile Vlașin, fondatorul asociației a scris vineri pe Facebook: „N-am avut timp să văd Dunărea la Galați, pentru că am sosit aseară târziu iar azi, de dimineață, am început cursul #PărințiSalvatori”.

Mai multe grupe de cursanți au participat în zilele de vineri, sâmbătă și duminică la cursurile oferite gratuit de asociație.

Luni, Vasile Vlașin va susține cursuri la Tulcea, apoi la Tecuci și Matca.

Asociația Părinți Salvatori a susținut luna aceasta cursuri de prim-ajutor în Episcopia Maramureșului, în Episcopia Sălajului și la Parohia Gherla III din Arhiepiscopia Clujului. Au participat inclusiv clerici.

Cursul de prim-ajutor oferit gratuit de asociație include manevre de salvare în caz de înec, manevre de resuscitare în caz de stop cardio-respirator, precum și modalitatea de intervenție cu defibrilatorul.

Implicarea lui Vasile Vlașin din Moisei, județul Maramureș, a început după plecarea la Domnul a băiețelului său, Luca, în vârstă de numai doi ani și jumătate. Copilul s-a înecat cu mâncare și părinții nu au știut să-l resusciteze, iar la Spitalul Județean Baia Mare nu a putut fi ajutat, pentru că nu exista video bronhoscop.

Vezi și:

Foto credit: Facebook / Vasile Vlașin

Comentarii Facebook


Știri recente