Arhiepiscopia Dunării de Jos: 3.000 coșuri de Paști pentru cadrele medicale, persoanele în carantină și forțele de ordine

Părintele Arhiepiscop Casian a oferit în Sâmbăta Mare 3.000 de coșuri cu produse de Paști cadrelor medicale care sunt de serviciu în noaptea de Înviere în spitalele din Galați, Brăila, Tecuci și Târgu Bujor, persoanelor în carantină și forțelor de ordine aflate la datorie în noaptea de Înviere în cuprinsul eparhiei.

Pe lângă produsele tradiționale de Paști (cozonac, ouă roșii, pască) și broșura cu Pastorala la Învierea Domnului, aceștia au primit și câte o icoană pictată de studenții teologi și seminariștii din eparhie, care a fost sfințită de Părintele Arhiepiscop.

Coșurile mai conțineau și măști de protecție confecționate de maicile de la mănăstirile „Adormirea Maicii Domnului” – Adam, ”Sf. Pantelimon” – Lacu Sărat, „Adormirea Maicii Domnului” – Tudor Vladimirescu și „Sfânta Treime” – Buciumeni.

Față de membrii forțelor de ordine aflați la datorie în noaptea de Înviere, ierarhul a mai făcut un gest de sprijin și prețuire: i-a invitat, după Sfânta Liturghie, să servească preparate de Paști la cantinele eparhiei.

Forțele de ordine din Galați sunt așteptate la cantina Centrului eparhial, cantina parohiei „Înălțarea Domnului”, cantina parohiei „Sfântul Ierarh Spiridon” și cantina parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva”. În Brăila sunt așteptați la cantina „Sfântul Cuvios Casian”, cantina parohiei „Nașterea Domnului” și cantina parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva”.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente