Arhiepiscopia Craiovei organizează cursuri autorizate de muzeografie

Joi încep cursurile autorizate de muzeografie organizate de Fundația Pastoral-Misionară „Sfântul Nicodim” a Arhiepiscopiei Craiovei. Acestea se adresează atât muzeografilor necertificați din Mitropolia Olteniei, cât și absolvenților interesați de domeniu.

„Cursul era programat să aibă loc la sediul Școlii Postliceale Sanitare «Sf. Ștefan» a Arhiepiscopiei Craiovei, dar am decis, în urma evoluției situației sanitare, să începem în sistem online, iar prezența fizică să aibă loc doar pentru partea de practică și evaluare”, a declarat pentru Basilica.ro coordonatorul cursurilor, Părintele Diacon Sorin-Grigore Vulcănescu.

Formatori sunt Florin Ridiche, directorul Muzeului Olteniei, Radu Dumitrescu, șeful Secției Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei, doctori în științe istorice, cercetători științifici și specialiști recunoscuți în zona academică.

„Cursul este în acord cu cerințele și rigorile academice contemporane, fiind bazat pe tematici, concepte și teorii moderne, iar costurile sunt minime, net inferioare altor instituții care desfășoară acest tip de curs de perfecționare”, a mai declarat Părintele Diacon Sorin-Grigore Vulcănescu.

La cursuri participă în principal personal mănăstiresc, de la seminarii și licee teologice, precum și personal de la muzeele din cadrul Mitropoliei Olteniei.

Marți, la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității din Craiova, a avut loc certificarea competențelor digitale a primei grupe de cursanți, desfășurată cu sprijinul Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților Mehedinți.

Formarea este autorizată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și de Ministerul Educației Naționale. Următoarea sesiune este programată în perioada ianuarie‑martie 2022. În funcție de numărul candidaților, se pot organiza noi grupe de cursanți.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente