Arhiepiscopia Clujului oferă 1500 de pachete persoanelor din comunitățile defavorizate ale Eparhiei

În cadrul acțiunilor social-filantropice organizate în Arhiepiscopia Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei s-a întâlnit miercuri, 22 decembrie, cu aproximativ 300 persoanele cu posibilități reduse, aflate în evidența Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Clujului, din care fac parte și comunitățile de rromi din Pata Rât și Turda.

„Micile pachete pe care vi le oferim acum de Crăciun, nu sunt altceva decât un semn al comuniunii și a faptului că vrem să îndeplinim cuvântul Domnului nostru Iisus Hristos”, a afirmat ierarhul.

Proiectul a este organizat cu sprijinul Asociației Filantropia Ortodoxă din Cluj-Napoca în parteneriat cu Parohia „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți” din Londra și Parohia Lutherană Quern-Neukirchen Flensburg din Germania.

Acțiunea caritabilă face parte dintr-un grup mai mare de proiecte organizate de Arhiepiscopia Clujului. Astfel, luni, 20 decembrie, Arhiepiscopia a oferit 100 de pachete de încălțăminte pentru vârstnicii din județul Bistrița-Năsăud, și alte 200 de cadouri cu îmbrăcăminte și încălțăminte copiilor rromi din Pata Rât. În aceeași zi, au fost oferite alte 150 de pachete cu articole de igienă, îmbrăcăminte, rechizite școlare și dulciuri copiilor aflați în evidența sectorului.

Proiectul continuă și zilele următoare, în Ajunul Crăciunului, 24 decembrie, vor fi pregătite daruri și o masă caldă pentru cei peste 700 de copii rromi din Pata Rât și din Parohia misionară pentru rromi din Turda-Fabrici. Totodată, în prima zi de Crăciun va fi oferit prânzul rezidenților din centrele social-misionare din Bistrița-Năsăud.

Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Clujului își propune ca până la încheierea proiectului să ofere peste 1500 de pachete persoanelor defavorizate din Eparhie.

Astfel de acțiuni caritabile sunt organizate periodic în Arhiepiscopia Clujului. De asemenea, Sectorul social-filantropic al Eparhiei oferă săptămânal ajutoare (pachete cu alimente și sprijin financiar) persoanelor cu situații precare aflate în evidența Arhiepiscopiei.

Foto credit: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului / Facebook

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente