Arhiepiscopia Clujului colectează medicamente și materiale de prim ajutor pentru a fi trimise în zona de conflict

Pentru a-i sprijinii pe ucrainenii afectați direct de tensiunile militare din țara lor, parohiile din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului organizează o colectă de medicamente și materiale tehnico-sanitare de prim ajutor, ce urmează să fie transportate în zonele de conflict.

Pe această cale, au fost înființate centre de colectare a bunurilor în județele Cluj și Bistrița-Năsăud.

  • Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” Cluj-Napoca, strada Fabricii de Zahăr, nr. 49-51 – pentru județul Cluj.
  • Asociația „Filantropia Ortodoxă” Bistrița, Piața Unirii, nr. 9 – pentru județul Bistrița-Năsăud.

Astfel, vor fi colectate doar următoarele produse: bandaje elastice; soluții antiseptice; pansamente pentru arsuri; pantenol; clorură de sodiu 0,9%, recipient de plastic 100/200 ml; plasturi toracici ocluzivi; catetere 16-18 G; bandaje hemostatice; fiole de acid tranexamic; tourniquet hemostatic tip CAT; bandaj tip Israel; fașă elastic autoadezivă; mănuși chirurgicale; antipiretice; insulină; antibiotice; plicuri efervescente pentru răceală și gripă; antihipertensive; lapte praf sugari; scutece copii și adulți; apă oxigenată; betadină; soluție Ringer; seringi 2/5/10/20 ml și truse perfuzie.

Această acțiune se alătură eforturilor Eparhiei Clujului de sprijinire a victimelor de război, precum și a refugiaților ucraineni.

„Nu vom înceta să ne rugăm pentru restabilirea păcii, pentru ocrotirea și sănătatea celor aflaţi în conflict, dar şi pentru odihna sufletelor şi pentru mângâierea familiilor care i-au pierdut pe cei dragi în acest război”, transmite Arhiepiscopia Clujului prin Biroul de presă.


Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a fost alături de refugiații veniți în România și în Republica Moldova oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.
S-au mobilizat în acest sens eparhii din țară și de peste hotare, alături de ONG-urile Bisericii. Inițiativele de sprijin pentru refugiați sunt coordonate prin platforma „Ajută cu bucurie”, unde se poate oferi ajutor material sau se pot înscrie voluntari.

Foto credit: Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente