Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a aniversat 24 de ani în informare și consiliere în adicții prin programul „Sf. Dimitrie Basarabov”.
Pentru a marca aniversare a fost organizat un eveniment de tip „ziua porților deschise” la Centrul de evaluare, prevenire și consiliere antidrog „Casa Albă” din Cluj-Napoca.
În deschiderea manifestării aniversare, Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului a oficiat un Te Deum și le-a vorbit invitaților despre importanța păstrării unei vieți curate, în duhul Evangheliei Domnului Iisus Hristos, departe de ispitele și tentațiile acestei lumi.
Înaltpreasfinția Sa a apreciat activitatea rodnică a celor care se ocupă de programul de informare și consiliere în adicții, felicitând angajații și misionarii din cadrul programului.
Au rostit alocuțiuni consilierul în adicții Claudia Varga, coordonatorul programului de informare și consiliere în adicții, și Floyd Frantz, fondator și supervizor de specialitate.
Manifestarea a continuat cu un moment de socializare cu prietenii, colaboratorii și persoanele aflate în recuperare.
A fost organizat un grup de suport pentru recuperarea din adicții, cu tema „Recunoștința”, în care au fost discutate diferite probleme cu care se confruntă persoanele dependente, dar și membrii familiilor acestora.
Istoric
Programul de informare și consiliere în adicții „Sfântul Dimitrie Basarabov” funcţionează din anul 2000, fiind înființat cu binecuvântarea Mitropolitului Bartolomeu Anania, în cadrul Asociației Filantropice Medical-Creștine „Christiana” – filiala Cluj, aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.
Acest program a apărut în urma unui parteneriat dintre Arhiepiscopia Clujului şi Centrul Misionar Creştin Ortodox din SUA.
Programul „Sfântul Dimitrie Basarabov” își desfășoară activitatea în două centre de servicii sociale specializate în recuperarea din abuzul și dependența de substanțe și comportamente: Centrul de evaluare, prevenire și consiliere antidrog „Casa Albă” (centru de zi), situat pe strada Salcâmului, nr. 20; și Centrul de servicii de asistență comunitară în adicții „Răscruci”, situat pe strada Ion Meşter, nr. 10.
Foto credit: Mitropolia Clujului / Darius Echim