Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei îi sprijină pe ucrainenii refugiați în Republica Moldova

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, prin Sectorul Social-filantropic, a organizat un nou transport de ajutoare destinat ucrainenilor stabiliți în Republica Moldova și aflați în grija Misiunii Sociale „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei. 

Ajutoarele transportate în data de 8 aprilie 2022 au constat în cantități considerabile de alimente de bază, ingrediente pentru gătit, produse igienico-sanitare și de uz casnic, în valoare totală de 285.172 de lei, și au fost achiziționate din fondurile Centrului Eparhial.

Totodată, ucrainenii care au ales să rămână în municipiul Buzău beneficiază după fiecare Sfântă Liturghie din duminici și sărbători de o masă caldă la Cantina socială „Filantropia” de la Parohia „Sfântul Apostol Andrei” din cartierul Micro XIV.

Această acțiune social-filantropică face parte din eforturile Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei de sprijinire a refugiaților ucraineni aflați în România și Republica Moldova.

De la începutul conflictului militar din țara vecină până în prezent, Eparhia a oferit ajutoare refugiaților ucraineni în valoare de 564.646 de lei.


Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a fost alături de refugiații veniți în România și în Republica Moldova oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.

S-au mobilizat în acest sens eparhii din țară și de peste hotare, alături de ONG-urile Bisericii. Inițiativele de sprijin pentru refugiați sunt coordonate prin platforma „Ajută cu bucurie”, unde se poate oferi ajutor material sau se pot înscrie voluntari.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente