Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a trimis ajutor umanitar pentru refugiaţii din Republica Moldova

Cei 626 de refugiaţi ucraineni care se află în raionul Soroca, Republica Moldova, primesc sprijin umanitar din partea Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Ajutorul acordat, constând în 30 de seturi pentru pat, 40 de pachete cu produse alimentare și 50 de pachete cu produse de igienă, a fost distribuit prin Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei către Parohia românească „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Soroca.

În data de 5 aprilie 2022 produsele pentru refugiați au ajuns la depozitul centrului social al parohiei și vor fi distribuite în zilele următoare către beneficiari.

Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a fost alături de refugiații veniți în România și în Republica Moldova oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.

S-au mobilizat în acest sens eparhii din țară și de peste hotare, alături de ONG-urile Bisericii. Inițiativele de sprijin pentru refugiați sunt coordonate prin platforma „Ajută cu bucurie”, unde se poate oferi ajutor material sau se pot înscrie voluntari.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente