Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei a luat atitudine faţă de reportajul Antena 3

Sigla Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei

Eparhia Buzăului şi Vrancei a emis marţi, 18 octombrie 2016, un comunicat de presă prin care şi-a exprimat indignarea faţă de modul în care a fost realizat reportajul intitulat În numele banului, AMIN, difuzat duminică, 16 octombrie 2016, în cadrul emisiunii În premieră cu Carmen Avram, la postul de televiziune Antena 3.

Reportajul a prezentat într-o lumină negativă Biserica Ortodoxă Română prin mediatizarea trunchiată sau denaturată a unor situații bisericești din mai multe Eparhii ale Patriarhiei Române, în special din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei.

În comunicatul remis, se atrage atenţia asupra faptului că materialul media a prezentat informaţiile într-un mod fragmentar, adevărul fiind astfel distorsionat.

Realizatorii emisiunii menționate mai sus, lipsiți de onestitate profesională, deși au beneficiat de informații complete despre persoanele sancționate de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei – pe care le-au prezentat drept victime – au omis cu bună știință folosirea acestora, preferând să-și întemeieze comentariile doar pe mărturiile lor tendențioase și false, se precizează în comunicatul emis de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei.

Emisiunea este catalogată, în cadrul comunicatului Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, drept  „încă un episod din campania mediatică murdară îndreptată împotriva Bisericii naționale”.

Comentarii Facebook


Știri recente