Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a inițiat campania „Dăruiește sănătate!”

Acţiune socială buzău - martie 2017c

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei a inițiat campania Dăruiește sănătate!, informează Dragoş Olteanu, consilier Mass Media al Eparhiei.

Prin intermediul acesteia, copiii și persoanele vârstnice din parohiile sărace și din centrele sociale ale Eparhiei au ocazia să fie consultați de medici specialiști în diferite domenii medicale (oftalmologie, cardiologie, stomatologie etc).

Prima etapă a campaniei a avut loc vineri, 10 martie 2017, în cadrul Liceului Special pentru Deficienți de Vedere din Buzău.

O echipă de specialiști oftalmologi din București, însoțiți de reprezentanții Sectorului Social-Filantropic al Eparhiei, au oferit consultații gratuite unui număr de 50 de beneficiari ai Centrelor rezidențiale pentru copii cu deficiențe de auz nr. 10  şi nr. 11 din municipiu. În urma acestor consultații, s-a constatat că mai mulți copii au nevoie de o pereche nouă de ochelari, pe care o vor primi gratuit din partea voluntarilor implicați în această campanie.

În perioada următoare, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei va derula și alte acțiuni menite să conștientizeze și mai mult oamenii cu privire la importanța sănătății și să vină în sprijinul celor care nu au posibilitatea să beneficieze de servicii medicale de calitate.

Comentarii Facebook


Știri recente