Arhiepiscopia Buzăului a contribuit la dotarea Secției de Îngrijiri Paliative a Spitalului din Adjud

Singura secţie de îngrijiri paliative din judeţul Vrancea a fost inaugurată săptămâna trecută în cadrul Spitalului Municipal Adjud. La dotarea pavilionului a contribuit Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei prin Sectorul filantropic și Protopopiatul Panciu.

Secţia a primit din partea Bisericii 12 aparate de aer condiționat, 11 frigidere, 1 aragaz, 11 televizoare, 1 cuptor cu microunde, 24 de pături și 11 suporturi de perete pentru televizor.

În ziua inaugurării, 28 noiembrie, pr. Protopop Cristinel Popa a binecuvântat noile spaţii din cadrul spitalului.

Managerul instituţiei medicale, Monica Bercea, i-a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian pentru sprijinul acordat.

„Ne-ați ajutat ca motto-ul nostru: Trebuie să adăugăm viață zilelor, atunci când nu mai putem adăuga zile, să devină realitate. Cu toții vrem să fim mai buni, mai umani, măcar pentru o clipă să aplecăm urechea și sufletul la nevoile semenilor noștri, să-i ajutăm cu o picătură de speranță, așa cum ne îndeamnă Bunul Dumnezeu”.

„Această donație, venind din partea dumneavoastră, are un profund ecou în sufletele noastre și ale celor aflați în mare necaz, viitorii noștri pacienți, cărora le va fi de trebuință”, a declarat Monica Bercea.

Îngrijirea paliativă urmărește prevenirea și înlăturarea suferinței, prin identificarea precoce, evaluarea și tratamentul durerii și al altor probleme fizice, psihosociale și spirituale. Necesitatea ei se regăsește în cazurile de boli cronice și cele cu speranță de viață limitată.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente