Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie.

Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.

Scopul spectacolului

Scopul spectacolului este de a promova sărbătorile religioase, de a cultiva dragostea față de sfinţi și de a educa elevii în sensul respectării valorilor tradiţionale şi a afirmării propriei identităţi religioase, culturale şi naţionale. De asemenea, se urmărește o stimulare a elevilor talentați la muzică și poezie, contribuind astfel la dezvoltarea culturii naționale. Prin acest spectacol se promovează colaborarea dintre preoţii parohi din Bucureşti, profesorii de Religie, părinți și elevi, au transmis organizatorii.

Spectacolul cultural-artistic Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor este dedicat elevilor de la clasele I până la clasa a VI-a inclusiv din unităţile de învăţământ bucureştene, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani. Spectacolul se va desfăşura pe două secţiuni şi va cuprinde trei mini-concerte de colinde şi trei mini-scenete.

„Rezultatele aşteptate sunt reprezentate în primul rând de bucuria de a transmite o mărturie despre credinţa strămoşească pe care o împărtăşim şi despre tradiţiile noastre populare. De asemenea, va fi o mărturie publică prin care se va contribui la cultivarea dragostei față de ţară şi faţă de Biserica Ortodoxă Română și la respectarea valorilor tradiţionale şi a afirmării propriei identităţi religioase, culturale şi naţionale”, au mai precizat organizatorii.

Participanți

În faţa publicului se vor prezenta grupuri de copii de la:

  • Parohia „Sfânta Vineri – Nouă”, Protopopiatul Sector I Capitală – Școala Gimnazială ,,Nicolae Titulescu”;
  • Parohia „Sfântul Silvestru”,Protopopiatul Sector II Capitală – Școala Gimnazială ,,Sfântul Silvestru”;
  • Corala „Vocea tăcerii” din cadrul Comunității surzilor „Sfântul Ierarh Meletie – Arhiepiscopul Antiohiei” din București – miniconcert de colinde în limbaj mimico-gestual;
  • Parohia „Balta Albă”, Protopopiatul Sector III Capitală – Școala Gimnazială „Sfântul  Voievod  Neagoe Basarab”;
  • Parohia „Progresul I”, Protopopiatul Sector IV Capitală – Centrul Catehetic „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din cadrul Parohiei „Progresul I”;
  • Parohia „Sfântul Elefterie – Nou”, Protopopiatul Sector V Capitală – Liceul Teoretic „Dimitrie Bolintineanu”;
  • Parohia „Acoperământul Maicii Domnului – Drumul Taberei”, Protopopiatul Sector VI Capitală – Colegiul Național „Grigore Moisil”.

La final, va fi vizionată o expoziție de picturi, icoane și handmade-uri, organizată în Sala „Europa Christiana” a Palatului Patriarhal.

Organizatori

Spectacolul este organizat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Protopopiatele I-VI Capitală, Palatul Patriarhiei – Centrul de conferințe, Centrul de Presă Basilica și cu sprijinul voluntarilor „Tineri în acțiune!” ai Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Urmăreşte-ne pe Twitter:@agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

IPS Nifon a vorbit în Comisia Europeană despre modul în care Biserica a ajutat milioane de refugiați ucraineni

Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Mitropolit onorific și exarh patriarhal, a participat vineri la Bruxelles la întâlnirea reprezentanților Bisericilor și organizațiilor religioase cu liderii europeni în care a evidențiat implicarea Bisericii în ajutorarea refugiaților ucraineni.…