Arhiepiscopia Bucureştilor: Un nou consilier eparhial la Sectorul cimitire, monumente şi servicii funerare

Arhiepiscopia Bucureștilor are un nou consilier eparhial care coordonează Sectorul cimitire, monumente şi servicii funerare. Permanența Consiliului eparhial l-a numit în această funcție pe preotul Alexandru-Gabriel Negoiţă în şedinţa din 23 noiembrie 2021.

Preotul Alexandru-Gabriel Negoiță este originar din Buzău și are vârsta de 35 de ani.

„Nădăjduind că voi răspunde pe deplin încrederii pe care Preafericitul Părinte Patriarh Daniel mi-a acordat-o, mulțumesc încă o dată pentru grija părintească pe care ne-o poartă. De asemenea, sper ca experiența dobândită până acum să rodească noi proiecte în cadrul sectorului la care îmi voi desfășura activitatea. În acest sens, voi depune efort și strădanie pentru a duce la îndeplinire responsabilitatea misiunii la care am fost chemat”, a declarat noul consilier pentru Centrul de Presă Basilica.

Biografie

Pr. drd. Alexandru-Gabriel Negoiță s-a născut la Buzău în data de 11 noiembrie 1986. A absolvit Colegiul Național B.P. Hasdeu din Buzău (2002-2006), apoi a urmat de studii universitare de licență la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, Universitatea din București (2006-2010), și studii de masterat (Pastorație și viață liturgică), în cadrul aceleiași facultăți (2010-2012).

În perioada (2007-2011) a urmat studii universitare de licență în Drept, având și un masterat în domeniul juridic (2019), în cadrul Facultății de Științe Juridice și Administrative, Universitatea Dimitrie Cantemir, București. În prezent este doctorand al Facultății de Știinte Politice, Universitatea din București, având o temă de cercetare științifică ce vizează relația Stat-Biserică: Stadiul secularizării comunităților de români din Italia.

Părintele Alexandru-Gabriel Negoiță este profesor titular, cu gradul 1 didactic, pentru disciplina Religie Ortodoxă, la Școala Gimnazială Alexandru Odobescu din comuna Chiajna, jud. Ilfov.

În prezent, părintele Negoiță este formator, responsabil al activităților catehetice (Protopopiatul Ilfov-Sud), secretar al APOR (Asociația Părinți pentru Ora de Religie) Ilfov, profesor evaluator pentru examenele și concursurile naționale (CPEECN) și expert în management educațional.

A fost hirotonit diacon în anul 2013 și preot în anul 2021, fiind numit preot coslujitor pe seama Bisericii Sfântul Ierarh Nicolae din Chiajna, Protopopiatul Ilfov-Sud.

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…