Arhiepiscopia Bucureștilor. PS Timotei Prahoveanul prezent la examenul de capacitate preoțească

Preasfințitului Părinte Timotei Prahoveanul a fost prezent în data de 4 octombrie 2017 la examenul de capacitate preoțească din Arhiepiscopia Bucureștilor. Evenimentul a avut loc la Centrul pentru formare continuă Dumitru Stăniloae. La cele două probe de concurs, oral și scris, au participat 20 de absolvenți de studii teologice.

Într-o declarație pentru Radio Trinitas, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a evidențiat faptul că Biserica are nevoie de tineri care să înțeleagă misiunea acesteia.

Arhiepiscopia Bucureștilor, ca toate celelalte eparhii, are nevoie de tineri devotați Bisericii care să înțeleagă misiunea ei în aceste vremuri. La examenul de capacitate, comisia stabilită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, are posibilitatea de a observa pregătirea fiecărui candidat în parte, a spus ierarhul.

Media de promovare a examenului de capacitate preoțească este minimum 7,00 (șapte), cu nici o notare parțială – la proba scrisă sau proba orală – sub 6,00 (șase).

Examenul de capacitate preoțească are valabilitate de 1 an (pentru cei care vor obține media între 7,00 și 8,99) și 2 ani (pentru cei care vor obține cel puțin media 9,00).

Foto credit: Agenția de știri Basilica

Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente