Arhiepiscopia Bucureștilor organizează spectacolul Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor

Sf. Nicolae în mijlocul copiilor

Sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor organizează, în ziua de miercuri, 5 decembrie 2018, Spectacolul cultural-artistic Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor.

Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul din cadrul Palatului Patriarhiei, începând cu orele 1700.

Scopul spectacolului

Scopul spectacolului este de a promova sărbătorile religioase, de a cultiva dragostea față de sfinţi și de a-i educa pe tineri în sensul respectării valorilor tradiţionale şi a afirmării propriei identităţi religioase, culturale şi naţionale.

„Rezultatele aşteptate sunt reprezentate în primul rând de bucuria de a transmite o mărturie despre credinţa strămoşească pe care o împărtăşim şi despre tradiţiile noastre populare” a declarat pentru Agenţia de Ştiri Basilica Cristinel Rusu de la Sectorul Învăţământ.

„De asemenea, va fi o mărturie publică şi un spectacol prin care vom contribui la cultivarea dragostei față de ţară şi faţă de Biserica Ortodoxă Română și la respectarea valorilor tradiţionale şi a afirmării propriei identităţi religioase, culturale şi naţionale”, a adăugat Cristinel Rusu.

Totodată, se urmărește o stimulare a elevilor talentați la muzică și poezie, contribuind astfel la dezvoltarea culturii naționale. Prin acest spectacol se promovează colaborarea dintre profesori, părinți și elevi, dintre Biserică – Familie – Şcoală.

Coruri participante

Pentru a marca cea de-a X-a ediție, la acest eveniment vor participa următoarele grupuri corale:

  • Corul Melos al Școlii Copil Dorit, dirijor Adela Rus;
  •  Ceata de colindători Vestitorii Bucuriei, dirijor Sara-Georgiana Nukina;
  • Corul Sfânta Elisabeta al Liceului Pedagogic Anastasia Popescu, dirijor Grațiela Popescu;
  • Corul Colegiului Național Mihai Viteazul, dirijor Ramona Ungureanu;
  •  Corul Colegiului Național Matei Basarab, dirijor Gabriella Iesan;
  • Corul Liceului Teoretic Sfinții Trei Ierarhi, dirijor Cristian Nica.

Organizatori

Spectacolul este organizat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Protopopiatele I-VI Capitală, Centrul de conferințe al Palatului Patriarhiei, Centrul de Presă Basilica și Asociația Studenților Teologi Ortodocși (A.S.T.O.).

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente